VIDEO: Kotivo omakotitalon sähkösaneeraus kokemuksia Tampere, Pirkanmaa

Kokonaisvaltainen sähkösaneeraus tehtiin ripeästi, mutta hosumatta

Historiantutkija ja tietokirjailija Pekka Kaarninen asuu Tampereella 1970-luvun lopulla rakennetussa omakotitalossa. Kotivo toteutti taloon kokonaisvaltaisen sähkösaneerauksen, jonka yhteydessä uusittiin niin johdotus, pistokkeet kuin sähkökaappi. Remontti tehtiin Pekan mukaan asianmukaisesti ja ripeästi, mutta hosumatta.

Tiilivuorattussa, betonipohjaisessa ja puurunkoisessa omakotitalossa on kaksi kerrosta. Talon valaisimet ovat kiinteitä ja ennen sähkösaneerausta ei muutamissa valaisimissa palanut lainkaan valo.

– Täällä vaihdettiin kaikki sähköjohdot, pistorasiat, katkaisimet ja muut tämän tyyppiset jutut, Pekka summaa.

– Sen lisäksi vaihdettiin sähköpääkeskus. Se oli iso, merkittävä ja tärkeä remontti. Saimme tänne nykyaikaiset sulakkeet, Pekka jatkaa.

”Eläminen on muuttunut aika tavalla kivammaksi”

Saneerauksen myötä asennettiin lisää pistorasioita useampaan eri paikkaan. Pekan mielestä on hyvä, että pistorasioita on näin nykypäivänä lisää, varsinkin keittiössä. Kaikki lamput vaihdettiin ledeiksi, joita on mukavampi käyttää kuin aiempia energiansäästölamppuja. Nyt lamput syttyvät heti.

– Kyllä tässä monet tekijät ovat muuttuneet. Sähköt toimivat oikein hyvin ja valot palavat. Joka paikassa on uudet koskettimet ja uudet pistokkeet. Eläminen on muuttunut aika tavalla kivammaksi, Pekka iloitsee.

– Ainahan remontti vähän asumiseen vaikuttaa, mutta tämä hoidettiin ihan asianmukaisesti. Työt tehtiin erittäin hyvin. Joka paikkaan tehtiin siistiä jälkeä ammattitaidolla ja ripeästi, muttei hosumalla, Pekka painottaa.

Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Pekka Kaarninen on kirjoittanut muun muassa Pirkanmaan Osuuskaupan 110-vuotisesta historiasta kertovan kaksiosaisen teoksen ensimmäisen osan Aatteesta kaupaksi, joka kertoo pirkanmaalaisten osuuskauppojen toiminnasta vuosina 1901–1983, ennen Pirkanmaan Osuuskaupan perustamista.

Kategoriat: Kokemuksia, Sähkösaneeraus |