VIDEO: Kotivo omakotitalon sähkösaneeraus kokemuksia Kirkkonummi, Uusimaa

”Näin jälkikäteen tuntuu hyvältä, että tämä tuli tehtyä”

Otto Jokinen ja hänen vaimonsa asuvat Veikkolassa Kirkkonummella. Pariskunnan koti on 1970-luvulla valmistunut omakotitalo. Kotivo toteutti taloon sähkösaneerauksen, jonka myötä uusittiin niin johdotuksia ja pistorasioita kuin sähköpääkeskus. Nyt kun saneeraus on tehty, ei siitä tarvitse enää huolehtia.

Oton ja hänen vaimonsa taloa alettiin rakentaa pian sen jälkeen, kun nyt 71-vuotias Otto pääsi aikoinaan armeijasta. Talo on tiiliverhoiltu elementtitalo, jonka rakennuttamisesta Otto vastasi.

– Sen aikainen tyttöystäväni ja myöhemmin vaimoni rupesi puhumaan, että hänellä kun on tuollainen tontti tuolla, että mitä jos lyötäisiin hynttyyt yhteen ja ruvettaisiin rakentamaan. Minähän tartuin siihen tarjoukseen, Otto muistelee.

Näppärää tekemistä

Talossa on yhteensä 180 asuinneliötä. Vuosien varrella pariskunta on remontoinut kotiaan säännöllisesti. Uusittu on muun muassa putket, katto, hormit ja ikkunat. Viimeisimpänä Kotivo toteutti taloon sähkösaneerauksen, sillä virta ei enää kulkenut täysin niin kuin pitäisi. Remontti kesti kokonaisuutena noin viikon.

– Kun sain tarjouksen työstä, niin kävin omia mielipiteitäni vahvistaakseni juttelemassa naapurini kanssa, joka on alan ihmisiä. Hän sanoi, että sähköjohdotkin saattavat ajan myötä hapertua ja liittimet mennä huonoksi. Se vahvisti minun käsitystäni siitä, että tällainen saneeraus olisi tarpeellista tehdä, Otto kertoo.

– Kotivon työnteko oli näppärää. Kaverit tekivät pitkää päivää. Sitä melkein tultiin sukulaisiksi, kun he viikon ajan tuossa olivat. Siinä tuli juteltua jos jonkinlaista asiaa. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa ollenkaan, Otto kuvailee.

”Olen tyytyväinen”

Saneerauksen yhteydessä uusittiin niin johdotuksia ja pistorasioita kuin myös jo hieman vanhanaikainen sähköpääkeskus. Lisäksi uusittiin muutamia valaisimia, kuten esimerkiksi räystään alla olevat valaisimet. Nykyiset led-valot palavat huomattavasti aiempaa kirkkaammin. Isommassa kuvassa katsottuna saneeraus tuo myös turvallisuutta.

– Näin jälkikäteen tuntuu hyvältä, että tämä tuli tehtyä, Otto toteaa.

– Olen tyytyväinen ja toivon, että olen tyytyväinen jatkossakin. Jos ongelmia tulee, niin soitto vain ja kaverit tulevat katsomaan, hän summaa.

Kategoriat: Kokemuksia, Sähkösaneeraus |