Mitä omakotitalosi sähkösaneeraus maksaa ja mistä remontin hinta koostuu?

”Onko teillä antaa hinta-arviota talomme sähkösaneeraukselle?” on kysymys, joka nousee nopeasti mieleen sähköjärjestelmän uusimista harkitsevalle omakotitaloasujalle.

Sinua saattaa kiinnostaa myös se, nostaako sähkösaneeraus omakotitalosi arvoa? Vastaus on kyllä. Uudistamalla kotisi sähkökeskuksen, johdotukset sekä sähkölaitteiston ylläpidät merkittävällä tavalla talosi kokonaiskuntoa ja samalla nostat sen arvoa.

 

Mistä sähköremontin hinta koostuu?

Sähkösaneerauksen lopulliseen hintaan vaikuttaa oleellisesti toteutettavan sähköremontin kattavuus. Sen vuoksi aloitamme hinnanmäärityksen aina kotisi yksilöllisten saneeraustarpeiden kartoittamisesta.

Sähkösaneerauksen suunnittelu- ja kartoitusvaiheessa lähdemme liikkeelle siitä, että saneerauksen jälkeen kotisi sähkölaitteisto ja turvallisuustaso ovat uudiskohdetta vastaavalla tasolla. Sähkötekniikan ikä liikkuu 20-40 vuoden välillä ja se, kuinka kaukana kotisi lähtötilanne on vaaditusta tasosta, vaikuttaa keskeisesti hinnan muodostumiseen.

Kiinteä kokonaissumma ja läpinäkyvä kustannusrakenne

Hintaan vaikuttaviin eri osa-alueisiin voidaan luetella sähkötekniikan nykyinen kunto, turvallisuustaso sekä omakotitalosi ilmeeseen ja asuinmukavuuteen vaikuttavat tekijät. Nämä ovat läheisesti sidoksissa toisiinsa, sillä sähkötekniikan tulee olla ajan tasalla, jotta nykyaikaiset ja vaaditut turvallisuustasot täyttyvät.

Tyypillisesti uudistamme sähkösaneerauksen yhteydessä sähkökeskuksen, jolloin vanhat posliinisulakkeet jäävät pois. Uudesta keskuksesta löytyy sen sijaan vikavirta- ja ylijännitesuojat, jotka parantavat merkittävästi kotisi sähköturvallisuutta. Uusimme myös vanhat ja kuluneet johdotukset sekä vaihdamme maadoittamattomat pistorasiat maadoitettuihin malleihin.

Suoraan kotisi ilmeeseen vaikuttavia laitteita, kuten sähköpattereita, valaisimia, valokatkaisijoita tai pistorasioita vaihdettaessa huomioidaan aina sinun toiveesi, mutta myös vaadittuun turvallisuustasoon vastaaminen. Sähköllä toimivat patterit suositellaan vaihtamaan, mikäli pattereiden ikä alkaa olemaan yli 20 vuotta tai pattereissa havaitaan tummentumia. Lisäksi rikkoutuneet kehykset valokatkaisimien ja pistorasioiden ympärillä on syytä vaihtaa uusiin, jotta voit turvallisesti käyttää sähkölaitteita.

Valaisimien ollessa käyttöikänsä päässä, uusiminen on suositeltavaa turvallisuuden ja energiatehokkuuden takaamiseksi. Sisä- ja ulkotiloihin sijoitetut nykyaikaiset sekä turvalliset LED-valaisimet vakuuttavat kirkkaudellaan ja energiatehokkuudellaan.

Ei ole olemassa kahta samanlaista sähköremonttia – asukkaan tarpeet muodostavat yksilöllisen saneerauskokonaisuuden

Vaikka omakotitalosi koko, huoneiden lukumäärä ja sähköpisteiden määrä ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköremontin hintaan, näkyy yksilöllisiin tarpeisiisi vastaaminen osaltaan loppusummassa. Mikäli esimerkiksi koet kotisi pistorasioiden määrän riittämättömäksi, sähköpisteiden määrän täydentäminen lisää asuinmukavuutta vaikuttaen samalla hinnan muodostamiseen.

Mitä omakotitalon sähkösaneeraus maksaa?

Kotivon toteuttaman omakotitalon sähkösaneerauksen kokonaishinta sijoittuu tavallisesti 10 000 € – 20 000 € hintahaitariin. Tässä hinta-arviossa omakotitaloon toteutetaan täydellinen sähkösaneeraus uudistaen sähkökeskus, johdotukset, pistorasiat ja valokatkaisijat, valaisimet sekä sähköpatterit.

 

Mikä avuksi kotisi sähköremontin rahoittamisessa?


Rahoitus

Koska haluamme mahdollistaa kotisi kunnon ylläpidon mahdollisimman helposti, tarjoamme remonteillemme OP Yrityspankin rahoitusta. Rahoituksen avulla voit kunnostaa omakotitalosi ja samalla määrittää omaan elämäntyyliisi sopivan kuukausittaisen kustannusmäärän.

Kotitalousvähennys

Tiesithän, että omakotitalokiinteistön omistaja sinun on mahdollista hakea kotitalousvähennystä tehdyn remontin työn osuudesta? Talonomistajan veroetu voi mahdollistaa merkittävän säästön remonttisi kustannuksissa, jonka vuoksi suosittelemme hakemaan vähennystä verottajalta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä 2250 € vuodessa ja vähennyskelpoisuudesta päättää aina verottaja.


Millainen tunne asukkaalle jää omakotitalon sähkösaneerauksen jälkeen?

Katso video, jossa asiakkaamme kertoo, kuinka remonttipäätös syntyi sekä miten sähkösaneeraus on tuonut helpotusta päivittäiseen elämään ja arkeen.

Kategoriat: Sähkösaneeraus, Yleinen |